ФАНТАСТИКА И РЕАЛНОСТ


неделя, 10 октомври 2021 г.

ГЛОБАЛИЗЪМ = ФАШИЗЪМ

 

 

 

 

 


Тези дни интернет корпорацията „Гугъл” обяви, че от ноември няма да допуска и ще санкционира потребители, които отричат климатичните промени. В унисон със „смекчения” тон на политици и „зелени” специалисти понятието „глобално затопляне” е заменено с „климатични промени”. Набеденият за злодей въглероден двуокис не се споменава в съобщението. Но и дебил да си не може да не се досетиш, че ще ти затварят устата и удрят шамара, ако отричаш опасността от излъчвания от човешката дейност СО2. Климатичните промени и що годе грамотният лаик не може да отрича – имало ги е в цялата геологична история на Земята и ще ги има. Те зависят от активността на слънцето, промяната в наклона на земната ос, вулканичната дейност и ред други фактори, известни на науката не от вчера. Целта е да не се демаскира измамата. Да, парниковите газове допринасят за затоплянето, но най-голям е делът на водните пàри – над 45 %. А делът на въглеродния двуокис, изпускан в атмосферата в резултат на човешката дейност е не повече от 2 %  от общото количество, отделящо се от земната повърхност. (Океаните не само че не го изпускат, но и го поглъщат в огромни количества, нужни за морската флора и фауна!)

Очевидно начева поредният лов на вещици. След холокоста, политкоректността, джендърството, еднополовите бракове, „роенето” на половете, феминизма (ако съм пропуснал нещо, да ми е простено) и изразяването на различно от официализираното  мнение за злодея СО2 става табу.

Подобно е положението с другия голям „злодей”, натрапен глобално на човечеството преди почти две години – вирусчето ковид-19. В социалните мрежи вече не се допуска другомислие по отношение на ваксините. В публичното пространство у нас малцина са специалистите (доцент Мангъров, д-р Първанова…), които аргументирано демаскират заблудите около така наречената пандемия. И защищават конституционното право на всеки сам да решава как да се грижи за здравето си. Самият факт, че се обсъжда възможността от въвеждане на задължително ваксиниране е потресаващ. „Отделянето” с разни привилегии и дори с награди (лотарията) на ваксинираните някой вече сравни със задължителното носене на звездата на Давид, въведено от нацистите. Днес се появи официална информация – цитирам заглавието: - „Над 90 процента от новозаразените и починалите с ковид-19 са били неваксинирани”. Излиза, че 10 процента се падат на ваксинираните. А у нас пак по официални данни те са само 15.5 процента. Съотношението е стряскащо. От какво ни пазят тогава ваксините? Да не говорим  за страничните ефекти за здравето ни.

Зомбирането – най-лесно е да уплашиш човека – продължава.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Току що в сайта „Афера” се появи документ, в който здравното министерство фактически си признава, че не води статистика на починалите с ковид-19. Е? Излиза, всички тези страховити „набъбващи” катадневно числа са си чиста измислица…

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар