ФАНТАСТИКА И РЕАЛНОСТ






вторник, 4 юни 2024 г.

С ПРЪДНЯТА ЩЕ ПРАВЯТ ПАРИ И ЩЕ ВСЯВАТ СТРАХ

 

 

 

 

 


Стар-тъп компания в Бостън (САЩ) ще произвежда ваксина (така е обявено), която инжектирана в домашните говеда ще ги лиши от възможността на пърдят и да се уригват. Чертаят светла перспектива: отделянето на газ метан в атмосферата, който бил сто пъти по-опасен за климата от въглеродния двуокис, драстично ще намалее.

И децата знаят що е то ваксина – средство за предпазване на организма от разни зарази, за да може да функционира нормално. Една от тези естествени, облекчителни, очистителни функции в случая е отделянето на газове. Така че тук, както се изразяват малчуганите, нещата са наобратно. Препарат, наречен за благозвучие и заблуда ваксина, ще насилва храносмилателната система на животното  да действа като химическа лаборатория с неизвестни последици за организма му.

Въпросната бостънска компания влага в начинанието си скромната сума от 26 милиона долара, вложения от различни външни инвеститори. С очакване, разбира се, за печалби от милиарди. Със сигурност предстои рязко засилване в световните медии на пропагандното плашило метан.

Прочее, да направим едно приблизително сравнение. Преди одомашняването на едри диви бозайници по Земята са бродели огромни стада  - бизон, зубър, як, тур… С положителност бройката им значително е превишавала днешното число на отглеждания по света едър добътък. Как мислите, дали ще се намери сериозен учен, който да твърди, че в онези предцивилизационни времена с пръднята си и с уригването си дивите предци са променили катастрофално климата на планетата?

Сред инвеститорите на бостънската компания личи и името на една зловеща фигура – Бил Гейтс. След провала на кампанията с ковид-19, очевидно е заложено на ново плашило за манипулация и всяване на страх. Близко до ума е в недалечното бъдеще да ни наложат и такава, предназначена за хората „ваксина”.