ФАНТАСТИКА И РЕАЛНОСТ






четвъртък, 27 юли 2023 г.

АГРЕСИЯ

 

 

ДЕЛФИНИ нападат летовници! Чудо невидяно. То, разбира се, няма как да се види, тъй като според руския сайт „Утро” се е случило на японски плаж. А от краткото мъгляво клипче нищо определено не може да се заключи. Но руските летовници били наплашени, местните власти ги посъветвали да не се къпят в морето. Пострадали? Един мъж бил с „повредена ръка”.

Съобщението е от днес, 27 юли 2023 г. Руски туристи в Япония на почивка? Навярно не е измишльотина. Нищо чудно, щом ние ги прогонихме от черноморското си крайбрежие. Японците и да се кланят на Запада, не се престарават в слугинажа си като нашенските политикани.

Между другото в същия този сайт „Утро” руска ясновидка злокобно вещае: през август България ще пропадне.

Ами че тя вече е пропаднала. Какво ново?

Колкото до странната, необяснима агресивност на делфините, всичко прилича на фейк или както до неотдавна казвахме кьорфишек. Не се съобщава кой е този японски плаж, не се сочат и други пострадавши освен летовника с „повредената ръка”. Нито пък се поменава  причина за агресивността.

И най-същественото: делфините не нападат хора. От известни поне на мене данни в света за последните няколко десетилетия има само два случая на проявена агресивност. И двата – предизвикани от човешка грубост, от безобразно отношение към интелигентните и дружелюбни животни.

Не приписват ли авторите на сайта по този начин на делфините поведение, присъщо на нас, човеците?

Ако видът хомо сапиенс притежаваше нрава и социалната организация на делфините, руснаците щяха сега да се пекат по плажовете на морския ни бряг. Небето ни нямаше да мърсят натовски изтребители.  Корабите със зърно от Украйна щяха да си плават спокойно в черноморските води, а на връщане трюмовете им да не миришат на барут. А в плодородната земя, раждаща щедро пшеница, наричана в миналото Малорусия, нямаше да тътнат взривовете на братоубийствена баталия.

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар